Στα χαρτιά η κατάργηση δημόσιων φορέων και ΔΕΚΟ

Στα χαρτιά η κατάργηση δημόσιων φορέων και ΔΕΚΟ

Αρ. Πρωτ. 7244/09.3.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Καμία πρωτοβουλία δεν έχει λάβει η Κυβέρνηση σχετικά με την αρχική της εξαγγελία περί κατάργησης ή συγχώνευσης δημόσιων φορέων και ΔΕΚΟ. Η πολιτική νοικοκυρέματος που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε, δεν έχει ασκηθεί ακόμα, καθώς είμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης που διαιωνίζεται. Η ύπαρξη πολλών δημόσιων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε συνδυασμό με τις προκλητικές αμοιβές των στελεχών τους, προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα στην δεδομένη δύσκολη οικονομική περίοδο.

Το σχέδιο της κατάργησης ή συγχώνευσης δημόσιων φορέων και Οργανισμών, που έχει εξαγγελθεί και από τον Υπουργό Οικονομικών και η άμεση υλοποίησή του, θα μεγιστοποιήσει τα οφέλη και τα έσοδα που θα αποκομίσει το Ελληνικό Δημόσιο. Η μη έγκαιρη δράση, όμως, του αρμόδιου Υπουργείου, μόνο αρνητικά μπορεί να επιφέρει στην βεβαρημένη οικονομική συγκυρία που διατρέχει η χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν από τις αρχές του 2010 να εξαγγέλλεται η κατάργηση δημοσίων οργανισμών, και τρεις μήνες μετά να μην έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη στο ζήτημα αυτό. Το θέμα θα οδηγηθεί σε φιάσκο και ο Ελληνικός λαός θα συνεχίζει να αμείβει, χωρίς κανένα λόγο, διευθυντικά στελέχη οργανισμών, που πολλές φορές είναι άνευ αντικειμένου και αρμοδιοτήτων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εξαγγελία, από τις αρχές του χρόνου, περί κατάργησης δημόσιων φορέων και ΔΕΚΟ που δεν χρειάζονται;

Απάντηση Υπουργείου